Upravljanje po zahtjevima međunarodnih standarda

 

Nakon višegodišnje uspješne primjene Sistema menadžmenta kvalitetom u Upravi pomorske sigurnosti je izvršena resertifikaciona provjera po zahtjevima standarda MEST ISO 9001:2009.

Resertifikacija je izvršena od strane ocjenjivačkog tima renomirane svjetske organizacije Lloyd’s Register. Nakon sveobuhvatne provjere funkcionisanja poslovnih procesa Uprave koji se odvijaju u Baru, Tivtu i na obalnoj radio stanici Barradio, tim ocjenjivača je konstatovao da je sistem adekvatan, da se na odgovarajući način primjenjuje i da se kontinuirano unaprijeđuje u skladu sa zahtjevima standarda MEST ISO 9001:2009. Za dosljednu primjenu svih zahtjeva ovog međunarodnog standarda Lloyd’s Register će izdati novi sertifikat koji će važiti naredne tri godine.

Zadovoljstvo nam je izdvojiti mišljenje vodećeg ocjenjivača Lloyd’s Register u kojem se kaže da je za protekle tri godine ustanovio značajan napredak, kako u unaprijeđenju infrastrukture tako i u profesionalnom razvoju svih zaposlenih. Naglasio je da je kultura kvaliteta i posvećenost principima savremenog upravljanja na visokom nivou.

Sertifikat o implementaciji standarda u poslovni sistem Uprave je potvrda da su: ispunjenje zahtjeva zakonske regulative, savremeni način upravljanja kao i zadovoljstvo korisnika usluga na prvom mjestu za sve zaposlene, što dokazuje da je Uprava pomorske sigurnosti lider u implementaciji međunarodnih standarda u organima državne uprave.

 

Registar Jahti

 

imso

image007

BALMAS

GO_TO_TOP