Adriatic Sea Forum

Dana 27.04. i 28.04.2017 godine, održan je Adriatic Sea Forum, međunarodni putujući forum koji je posvećen pomorskom turizmu na Jadranu.

Ovo je bilo treće izdanje konferencije, a održano je u hotelu „Splendid Conference & Spa Resort“. Pored organizatora „Risposto Turismo“, iz Trsta, ovogodišnji partneri događaja bili su Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, Ministarstvo održivog razvoja i turizma i JP Morsko dobro.


Pho2

 

Na ovom događaju okupilo se više od dvije stotine učesnika sa područja jadranskog mora. Događaj je organizovan na nivou više okruglih stolova i debata. Teme ovog foruma bile su vezane za razvoj nautičkog turizma i pomorskog sektora - krstarenja, trajektnog saobraćaja, jedriličarstva, jahtinga i brodarstva.

Ispred Uprave pomorske sigurnosti učestvovale su Dušica Bajčeta i Ivana Petrović.

 

Ph1


Ivana Petrović uzela je učešće na okruglom stolu vezano za temu „Od maksi jahti do malih brodica: kako Jadran može da predvodi Sredozemlje“. Obzirom da nautički turizam predstavlja jedan od stubova turizma u jadranskoj oblasti u zadnjih deset godina, sa aspekta državne uprave prezentovana su poboljšanja i napredak u toj oblast u dijelu primjene Zakona o jahtama.

 

pho3

 


Registar Jahti

 

imso

image007

BALMAS

GO_TO_TOP