Pomorska nesreća – jedrilica ‘’Tromb’’, JK Lahor

Dana 10. 09. 2017. godine u 12:57 lokalnog vremena na POC (Pomorskom Operativnom Centru), primljena je informacija da se na ulazu u Bokokotroski zaliv nasukala jedrilica ''TROMB'', vlasništvo JK ''Lahor'',dužine 7.7 metara sa četri člana posade.


Hitnom akcijom u skladu sa Nacionalnim planom traganja i spašavanja angažovani su svi državni organi, koji su u koordinisanoj akciji i pored loših vremenskih uslova uspešno uspjeli da spasu tri osobe, a na žalost jedna osoba je preminula na mjestu pomorske nesreće.


IMG1

 

Pored Uprave pomorske sigurnosti u akciji spašavanja osoba sa jedrilice učestvovali su:  Direkotorat za vanredne situacije, MVCG, SGP-Herceg Novi, Lučka kapetanija Kotor, Inspekcija sigurnosti i bezbjednosti Kotor, RCUD – Bijela, Služba zaštite i spašavanja Tivat, Zavod za hitnu medicinsku pomoć i privatna lica iz Marine Porto Montenegro i Marine Zelenika.

 

IMG22

 

Uz žaljenje za izgubljenim životom skipera jedrilice, državni ograni su pokazali spremnost da hitnom reakcijom i upotrebom zajedničkih resursa odgovore na slučajeve akcija traganja i spašavanja na moru.

Registar Jahti

 

imso

image007

BALMAS

GO_TO_TOP