Radna posjeta Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske

Delegacija Ministarstva saobraćaja i pomorstva i Uprave pomorske sigurnosti, predvodjena državnim sekretarom u Ministarstvu g. Muamerom Hajdarpašićem, boravila je u Hrvatskoj od 06.-07.02.2019. i tom prilikom održala niz sastanaka sa kolgama iz Hrvatske. 

Na sastanku koji je održan sa pomoćnikom ministra g. Sinišom Orlićem, kojem je prisustvovao i direktor Uprave pomorske sigurnosti g. Safet Kočan sa saradnicima, dogovoreno je niz konkretnih aktivnosti kako bi se povećao stepen sigurnosti na moru.

photo1

Na odvojenom sastanku u kojem su prisustvovali i direktor Uprave za pomorstvo Slovenije g. Jadran Klinec sa saradnicima, razmatrane su mogućnosti zajedničke pripreme projektnih predloga koji bi se finansirali sredstvima EU, a u kojim bi učestvovale i druge zemlje jadransko-jonske regije.

photo4

Državni sekretar Ministarstva saobraćaja i pomorstva i direktor Uprave pomorske sigurnosti su takođe posjetili u Rijeci Dane otvorenih vrata Centra ATRAC (Adriatic Training and Research Centre) - Jadranskog edukativno-istraživačkog centra za hitna reagovanja na zagadjenje mora.  

photo2

ATRAC je već prepoznat kao platforma za razmjenu znanja i iskustava u Hrvatskoj i šire.

photo3

 

 

 

 

Registar Jahti

 

imso

image007

BALMAS

GO_TO_TOP