Označavanje plovnog puta Virpazar-Murići objektima pomorske signalizacije

Plovni put Virpazar-Murići privremeno je označen objektima pomorske signalizacije

Postavljeno je 6-šest svjetlećih plutača...

Opširnije...

Izabran VD direktor Uprave pomorske sigurnosti

Vlada je na sjednici održanoj 5.04.2012. godine za Vršioca dužnosti direktora Uprave pomorske sigurnosti imenovala Gorana Jurišića. On će na toj funkciji zamijeniti Jasminu Isić, koja je na lični zahtjev razrješena te dužnosti.

Jurišić će funkciju VD obavljati do imenovanja direktora Uprave, u skladu sa zakonom.

Održana radionica o implementaciji LRIT-a

image001Radionica o LRIT-u („Long Range Identification and Tracking" – Sistem za identifikaciju i praćenje brodova velikog dometa) održana je u Lisabonu, u prostorijama EMSA („European Maritime Safety Angency" – Evropska agencija za pomorsku sigurnost) od 19.03.2012. i 20.03.2012. godine.

Radionica je organizovana u sklopu SAFEMED II projekta uz podršku REMPEC-a i EMSA.

 

Opširnije...

Nadzorna provjera sistema menadžmenta kvalitetom

U skladu sa planom provjere renomirane sertifikacione kuće Lloyd's Register, u Upravi pomorske sigurnosti je izvršena redovna nadzorna provjera Sistema menadžmenta kvalitetom.

Nakon sveobuhvatne provjere primjene zahtjeva standarda MEST ISO 9001:2009 na poslovnim procesima Uprave, ocjenjivač je u izvještaju konstatovao da je sistem adekvatan, da se na odgovarajući način primjenjuje i da se kontinuirano unaprijeđuje u skladu sa zahtjevima navedenog standarda.

Na obostrano zadovoljstvo, ocjenjivača i zaposlenih u Upravi, potvrđena je efikasnost i efektivnost sistema.

Trening kurs u Opatiji

U Opatiji (Republika Hrvatska) je u periodu od 5. do 9 Marta  2011. godine pod podkroviteljstvom Međunarodne pomorske organizacije - IMO održan trening kurs „Regional training course for auditors under the voluntary IMO member state audit scheme“. Na radionici su bili pozvani predstavnici pomorskih administracija država Crne Gore, Republike Hrvatske, Albanije, Češke Republike, Gruzije, Ruske Federacije, Azerjbedžana, Izraela, Bugarske, Latvije i Litvanije. Teme kojima se bavila ova radionica su vezane za obuku Ispitivača - Auditora u izvođenju dobrovoljnog preispitivanja-audita države članice Međunarodne pomorske organizacije.

Opširnije...

Javna rasprava - Tehnička pravila za sertifikaciju rafting čamaca

Dana 28. 03. 2012. godine UPS je objavila na sajtu Tehnička pravila za sertifikaciju rafting čamaca zasnovana na čl.8, Zakona o raftingu (Sl.List CG, br.53/11) i poziva javnost da u narednih 10 dana na adresi Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. dostave svoja mišljenja, predloge i sugestije.

pdfTehnicka pravila za sertifikaciju rafting camaca

U SA održana konferencija o regionalnoj saradnji i zajedničkom napretku obalskih straža

 

U Sarajevu se od 14. do 16. decembra 2011. godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane kraljevine Norveške, održala konferencija za okruglim stolom o regionalnoj saradnji i zajedničkom napretku obalskih straža država koje izlaze na Jadransko more. Kompletnu organizaciju ovog događaja preuzelo je Ministarstvo za bezbijednost Bosne i Hercegovine. Skupu su prisustvovali predstavnici Albalije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Italije, Slovenije i Norveške, kao i predstavnik Evropske pomorske agencije za sigurnost.

Opširnije...

Novi brod KOTOR registrovan u crnogorski LRIT Data Centar

Nakon uspješno obavljenih LRIT testova (tzv “Conformance test”), novi brod KOTOR koji će ploviti pod crnogorskom zastavom, je uspješno registrovan u crnogorski LRIT Data Centar.

Obalna radio stanica BARRADIO na Dobrim Vodama, kao i Koordinacioni centar za traganje i spašavanje na moru - MRCC Bar(Maritime Rescue Coordination Center), koji funkcionišu u sklopu Uprave pomorske sigurnosti su počeli primati prve izvještaje o poziciji ovog broda, koji se trenutno nalazi u kineskoj luci Šangaj i čije se prvo putovanje ubrzo očekuje.
 
Ostali podaci broda KOTOR:
IMO broj: 9575981
MMSI (Maritime Mobile Service Identity): 262005000

Pravilnik o zaštiti ličnih podataka

Na osnovu čl. 24 Zakona o zaštiti ličnih podataka i čl. 14 i 18 Pravilnika o obrascu i načinu vođenja evidencije podataka o zbirkama podataka o ličnosti, Uprava pomorske sigurnosti donosi Pravilnik o zaštiti ličnih podataka.

Pravilnik o zaštiti ličnih podataka

Informacija o službenim vozilima UPS

U skladu s zaključcima Vlade Crne Gore od 03. Novembra 2011. godine, vezano za Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o uslovima i načinu korišćenja prevoznih sredstava u svojini Crne Gore (Sl. List CG, br. 21/10 ), Uprava pomorske sigurnosti objavljuje spisak vozila koja su potrebna za nesmetan rad.


Spisak se može preuzeti ovdje

Strana 10 od 16

Registar Jahti

 

imso

image007

BALMAS

GO_TO_TOP