Trening kurs u Opatiji

U Opatiji (Republika Hrvatska) je u periodu od 5. do 9 Marta  2011. godine pod podkroviteljstvom Međunarodne pomorske organizacije - IMO održan trening kurs „Regional training course for auditors under the voluntary IMO member state audit scheme“. Na radionici su bili pozvani predstavnici pomorskih administracija država Crne Gore, Republike Hrvatske, Albanije, Češke Republike, Gruzije, Ruske Federacije, Azerjbedžana, Izraela, Bugarske, Latvije i Litvanije. Teme kojima se bavila ova radionica su vezane za obuku Ispitivača - Auditora u izvođenju dobrovoljnog preispitivanja-audita države članice Međunarodne pomorske organizacije.

Opširnije...

Javna rasprava - Tehnička pravila za sertifikaciju rafting čamaca

Dana 28. 03. 2012. godine UPS je objavila na sajtu Tehnička pravila za sertifikaciju rafting čamaca zasnovana na čl.8, Zakona o raftingu (Sl.List CG, br.53/11) i poziva javnost da u narednih 10 dana na adresi Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. dostave svoja mišljenja, predloge i sugestije.

pdfTehnicka pravila za sertifikaciju rafting camaca

U SA održana konferencija o regionalnoj saradnji i zajedničkom napretku obalskih straža

 

U Sarajevu se od 14. do 16. decembra 2011. godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane kraljevine Norveške, održala konferencija za okruglim stolom o regionalnoj saradnji i zajedničkom napretku obalskih straža država koje izlaze na Jadransko more. Kompletnu organizaciju ovog događaja preuzelo je Ministarstvo za bezbijednost Bosne i Hercegovine. Skupu su prisustvovali predstavnici Albalije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Italije, Slovenije i Norveške, kao i predstavnik Evropske pomorske agencije za sigurnost.

Opširnije...

Novi brod KOTOR registrovan u crnogorski LRIT Data Centar

Nakon uspješno obavljenih LRIT testova (tzv “Conformance test”), novi brod KOTOR koji će ploviti pod crnogorskom zastavom, je uspješno registrovan u crnogorski LRIT Data Centar.

Obalna radio stanica BARRADIO na Dobrim Vodama, kao i Koordinacioni centar za traganje i spašavanje na moru - MRCC Bar(Maritime Rescue Coordination Center), koji funkcionišu u sklopu Uprave pomorske sigurnosti su počeli primati prve izvještaje o poziciji ovog broda, koji se trenutno nalazi u kineskoj luci Šangaj i čije se prvo putovanje ubrzo očekuje.
 
Ostali podaci broda KOTOR:
IMO broj: 9575981
MMSI (Maritime Mobile Service Identity): 262005000

Pravilnik o zaštiti ličnih podataka

Na osnovu čl. 24 Zakona o zaštiti ličnih podataka i čl. 14 i 18 Pravilnika o obrascu i načinu vođenja evidencije podataka o zbirkama podataka o ličnosti, Uprava pomorske sigurnosti donosi Pravilnik o zaštiti ličnih podataka.

Pravilnik o zaštiti ličnih podataka

Informacija o službenim vozilima UPS

U skladu s zaključcima Vlade Crne Gore od 03. Novembra 2011. godine, vezano za Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o uslovima i načinu korišćenja prevoznih sredstava u svojini Crne Gore (Sl. List CG, br. 21/10 ), Uprava pomorske sigurnosti objavljuje spisak vozila koja su potrebna za nesmetan rad.


Spisak se može preuzeti ovdje

Predstavljeni rezultati studija koje su rađene za potrebe IPA 2011 projekta

U Upravi pomorske sigurnosti je u četvrtak 15.12.2011. godine, u saradnji sa Delegacijom EU u Crnoj Gori i Ministarstvom pomorstva i saobraćaja, održana prezentacija rezultata studija koje su rađene za potrebe projekata kandidovanih preko IPA 2011: "Uspostava nadzora i upravljanje pomorskim saobraćajem - VTMIS" (Vessel Traffic Management Information System) i nabavka opreme za zaštitu mora od zagađenja.

Opširnije...

Kurs na temu „ Korišćenje vazdušnog nadzora za otkrivanje zagađenja mora“

U Lisabonu je, u periodu od 21. – 23. Novembra 2011. godine, u organizaciji Evropske agencije za pomorsku sigurnost održan kurs na temu „ Korišćenje vazdušnog nadzora za otkrivanje zagađenja mora“. Kursu su prisustvovali Kap. Vladan Radonjić i Ksenija Rakočević - predstavnici Uprave pomorske sigurnosti i Slavko Ilić – pilot Ministarstva unutrašnjih poslova – sektor za vanredne situacije.

 

Opširnije...

U Upravi pomorske sigurnosti predstavljeni IPA2011 projekti i prateće studije

U Upravi pomorske sigurnosti, u saradnji sa Delegacijom EU u Crnoj Gori i Ministarstvom pomorstva i saobraćaja, održan sastanak gdje su učesnicima predstavljeni IPA 2011 projekti: "Uspostava nadzora i upravljanje pomorskim saobraćajem - VTMIS" (Vessel Traffic Management Information System) i nabavka opreme za zaštitu mora od zagađenja.
Opširnije...

Uputstvo o kriterijumima i postupku izbora predstavnika nevladinih organizacija u radna i druga tijela Uprave pomorske sigurnosti

Uputstvo o kriterijumima i postupku izbora predstavnika nevladinih organizacija u radna i druga tijela Uprave pomorske sigurnosti

Strana 10 od 15

Registar Jahti

 

imso

image007

BALMAS

GO_TO_TOP