Pilot akciji u okviru sprovođenja projekta „Saradnja Italije i Crne Gore na osnivanju pomorskog klastera MaCCIM“.

Dana 12.06.2017 godine, Ivana Petrović, službenica Uprave pomorske sigurnosti, prisustvovala je Pilot akciji u okviru sprovođenja projekta „Saradnja Italije i Crne Gore na osnivanju pomorskog klastera MaCCIM“. 

Opširnije...

Specijalizovana obuka za predstavnike preduzeća pomorskog sektora i nadležnih institucija u okviru sprovođenja projekta „Saradnja Italije i Crne Gore na osnivanju pomorskog klastera MaCCIM“

Dana 24.05.2017 godine, u Podgorici, od strane Privredne komore Crne Gore u saradnji sa Privrednom komorom Trsta (ARIES) i Pomorsko-tehnološkim klasterom Regije Friuli Venezia Giulia, Italija, organizovana je Specijalizovana obuka za predstavnike preduzeća pomorskog sektora i nadležnih institucija u okviru sprovođenja projekta „Saradnja Italije i Crne Gore na osnivanju pomorskog klastera MaCCIM“. 

Opširnije...

Radio oglas br. 30/2017

Dana 25.06.2017. u vremenu od 0800 do 1600 sati lokalnog vremena održat će se takmičenje u podvodnom ribolovu u reonu od rta Volujica do Starog Grada Ulcinj. Upozoravaju se svi plovni objekti da obrate maksimalnu pažnju i plove oprezno stop

Zvanično objavljena VTS procedura u publikaciji ‘’Adimirality list of radio signals’’ (UKHO)

Nakon početka rada VTMIS sistema za nadzor informisanje i upravljanje pomorskim saobraćajem, 18. maja 2017. godine zvanično je UKHO (United Kingdom Hydrographic Office.eng) objavio Montenegro VTS proceduru obaveznog javljanja brodova u ''Oglasima za pomorce'' (Admirality notices to mariners.eng).

Opširnije...

SeaSeaNet Ecosystem GUI (SEG) trening i CelanSeaNet sastanak korisničke grupe

U Lisabonu su 16. i 17. maja 2017. godine, u organizaciji EMSA, održali SafeSeaNet Ecosystem GUI (SEG) trening i CleanSeaNet godišnji sastanak korisničke grupe. Učesnici treninga su bili predstavnici članica Evropske unije, trećih zemalja kao i zvaničnici Evropske komisije (DG MARE).

Opširnije...

Adriatic Sea Forum

Dana 27.04. i 28.04.2017 godine, održan je Adriatic Sea Forum, međunarodni putujući forum koji je posvećen pomorskom turizmu na Jadranu.

Opširnije...

Radio oglas no. 09-2017

Od 10. Aprila do 25. Juna 2017.god., svakog dana izuzev nedelje u vremenskom perioduod 0900 do 1700 časova lokalnog vremena obavljaće se podvodne aktivnosti na označenom reonuod Rta Platamuni prema otvorenom moru u radijusu od 2 NMUpozoravaju se svi plovni objekti da plove oprezno i obrate maksimalnu pažnju stop

 

Radio oglas br. 18/2017

Virpazar, ulazni kanal, desna plutača br. 792 na poziciji 42 15,016 N   019 06,695 E ( Z Bl 3s ), privremeno uklonjena sa pozicije radi remonta. Umjesto nje postavljen marker narandžaste boje. Upozoravaju se svi plovni objekti da obrate maksimalnu pažnju stop

Spriječeno veće zagađenje u Bokokotorskom zalivu

Nakon prijema informacije na Koordinacionom centru traganja i spasavanja na moru (MRCC Bar) da je u marini na lokaciji Krtole-Solila (Tivatski zaliv) izbio požar na katamaranu ''Yulia'', pod engleskom zastavom, Uprava pomorske sigurnosti je preduzela hitne aktivnosti kojima je izbjegnut veći ekološki incident u Bokokotorskom zalivu.

Opširnije...

Prezentacija rada u Port Community System-u

Dana 05. 04. 2017. sa početkom u 11 sati, u Upravnoj zgradi AD Luka Bar, u Velikoj Sali, data je prezentacija PCS - Port Community System-a. Predstavljeni modul za najavu broda, kroz ovaj sistem obuhvata radnje koje brod prate tokom boravka u luci, od same najave uplovljenja, pa do isplovljenja. Kroz internu razmjenu podataka, prati se modul dispozicija broda.

Opširnije...

Strana 1 od 13

Registar Jahti

 

imso

image007

BALMAS

GO_TO_TOP