Bezbjednost Luka I brodova međunarodnog karaktera

U Lisabonu (Portugal) je u periodu od 18. do 21. Jula  2011. godine u organizaciji EMSA-e (Evropske pomorske sigurnosne agencije), održana radionica o bezbijednosti brodova i luka namijenjenih međunarodnom saobraćaju. Na radionici su bili pozvani predstavnici pomorskih administracija država Crne Gore, Albanije, Hrvatske i Turske.

 

Opširnije...

Upravljanje po zahtjevima međunarodnih standarda

 

Nakon višegodišnje uspješne primjene Sistema menadžmenta kvalitetom u Upravi pomorske sigurnosti je izvršena resertifikaciona provjera po zahtjevima standarda MEST ISO 9001:2009.

Opširnije...

Deseti sastanak Fokalnih Tačaka REMPEC-a

Na Malti je, u periodu od 03-05. maja 2011. godine, u organizaciji REMPEC-a (Regionalni pomorski centar za hitno djelovanje u slučaju zagađenja Sredozemnog mora), održan Deseti sastanak Fokalnih Tačaka REMPEC-a. Sastanku su prisustvovali predstavnici Uprave pomorske sigurnosti Kap. Predrag Ratković i Darinka Joksimović.

Opširnije...

IMSO je obavio godišnju kontrolu crnogorskog LRIT Data Centra za 2011 godinu

IMSO (International Mobile Satellite Organization – Međunarodna organizacija za pokretne satelite)  je obavio godišnju kontrolu crnogorskog LRIT Data Centra za 2011. godinu. Prilikom kontrole nije bilo primjedbi i sve je bilo u skladu sa važećim pravilima i standardima.

Opširnije...

Nova tehnička pravila za statutarnu sertifikaciju jahti

Uprava pomorske sigurnosti , Odjeljenje registra jahti je izdalo nova tehnička pravila za statutarnu sertifikaciju jahti, koja svoj pravni osnov nalaze u Članu 13. Zakona o jahtama.
Sastavljena su iz četiri dijela i to:

1. Opšti dio
2. Nadzor/ocjena usklađenosti za vrijeme gradnje čamca ili jahte
3. Pregled jahte
4. Minimalni broj članova posade na jahtama
 
Opširnije...

Podaci sa crnogorskog LRIT Data centra se ustupaju NATO i snagama EU NAVFOR

Rezolucijom IMOa MSC 298(87), svtorene su mogućnosti da se LRIT informacije distribuiraju prema NATO snagama i združenim evropskim snagama koje djeluju u Adenskom zalivu i zapadnom dijelu Indijskog okeana sa namjerom da spriječe pirateriju u tom području.

Opširnije...

Usvojeno sedam konvencija koje predstavljaju jedne od uslova za ulazak naše države u Paris MoU

Prošle sedmice delegacija Ministarstva saobraćaja i pomorstva predvođena Ministrom dr Andrijom Lomparom, učestvovala je u radu četiri okrugla stola na temu poboljšanja bezbijednosti i sigurnosti međunarodne plovidbe, koji su se održavali u okviru sastanka IMO organizacije.

Opširnije...

Press clipping: Auto shop br 28: "Registracija jahti na crnogorsku zastavu"

U broju 28. časopisa "Auto Shop" izdavača "Aspekt medija" doo iz Podgorice, koji je jedini magazin u Crnoj Gori koji se bavi temama iz saobraćaja (bezbijednost, automobilizam, nautika i motociklizam) izašao je članak pod naslovom " Registracija jahti na crnogorsku zastavu ". Članak je u prilogu.

Opširnije...

Završeni radovi na čišćenju-produbljivanju plovnog puta “Virpazarski kanal”

Radovi na na čišćenju-produbljivanju plovnog puta "Virpazarski kanal" su okončani u skladu sa ranije potpisanim ugovorom između Uprave pomorske sigurnosti i firme „Hidroiskopi" iz Pančeva, kao izvođača. Ocjenu da je izvođač radove izveo prema projektnoj dokumentaciji su dali stručnjaci iz Hidrometorološkog zavoda Crne Gore (HMZCG) – Sektora za hidrografiju koji su uradili batimetrijski premjer plovnog puta nakon obavljenih radova, kao i nadzorni organ firma „HydroGIS" iz Podgorice
Opširnije...

Press clipping: Auto shop br 27: "Svi planovi realizovani"

U broju 27. časopisa "Auto Shop" izdavača "Aspekt medija" doo iz Podgorice, koji je jedini magazin u Crnoj Gori koji se bavi temama iz saobraćaja (bezbijednost, automobilizam, nautika i motociklizam) izašao je članak pod naslovom " Svi planovi realizovani ". Članak je u prilogu.

 

Opširnije...

Strana 11 od 16

Registar Jahti

 

imso

image007

BALMAS

GO_TO_TOP