Signalna bova

Nevrijeme koje je zahvatilo Crnu Goru proteklih nedjelja ostavilo je negativan trag I na objekte sigurnosti pomorske plovidbe koje postavlja i odrzava Uprava pomorske sigurnosti. Mnogi od njih su oštećeni u većoj ili manjom mjeri.

Opširnije...

Obuka operatera za rad na VTS/VTMIS opremi, Malta, 08-12. decembar 2014.

Programom EU IPA 2011 Crna Gora je dobila podršku Evropske Unije za uspostavu sistema za nadzor i upravljanje pomorskim saobraćajem – VTS/VTMIS. Uspostava VTS/VTMIS-a obaveza je Crne Gore u procesu pristupanja EU - Poglavlje 14, te se sprovodi u skladu sa Direktivom EU 2002/59/EC o uspostavljanju sistema za nadzor i upravljanje pomorskim saobraćajem.

Opširnije...

Prezentacija Nacrta Studije procjene rizika i Plana sugurne plovidbe Bokokotorskim zalivom, Tivat, 04.decembar 2014. godine

U Upravnoj zgradi Porto Montenegra u Tivtu je 04. decembra 2014. godine održana prezentacija Nacrta Studije procjene rizika i Plana sigurne plovidbe Bokokotorskim zalivom.

Više detalja o samoj prezentaciji možete pogledati na sajtu Ministarstva saobraćaja i pomorstva Crne Gore.


Bokokotorski zaliv_sa_separacionim_zonama_i_opremomm

 Karta Bokokotorskog zaliva sa separacionim zonama i opremom

 

U Download sekciji možete preuzeti prezentaciju Nacrta Studije i Plana.

 

 

CeanSeaNet Basic Training za korišćenje sistema za satelitsko detektovanje naftnih mrlja Lisabon, 6. i 7. novembar 2014.

Predstavnici Uprave pomorske sigurnosti pohađali su trening za upotrebu sistema CleanSeaNet (CSN), održanog 6. i 7. novembra 2014. godine u Lisabonu (Portugal) u organizaciji EMSA (European Maritime Safety Agency - Evropska agencija za pomorsku sigurnost).

Opširnije...

Instalacija opreme za nadzor i upravljanje pomorskim saobraćajem - VTMiS

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva – Uprava pomorske sigurnosti je u sklopu projekta IPA 2011, krenulo sa instalacijom opreme za nadzor i upravljanje pomorskim saobraćajem, odnosno VTMiS (Vessel Traffic Monitoring Information System) opremom.

Opširnije...

Uprava pomorske sigurnosti po prvi put na sastancima ekspertskih radnih grupa za LRIT, SafeSeaNet i „Single Window“

Predstavnik Uprave pomorske sigurnosti je po prvi put učestovao u radu ekspertske radne grupe za LRIT (Long Range Identification and Tracking - daljinsko praćenje i identifikacija brodova putem satelita), koja je održana 29. 10. 2014. pod okriljem EMSA (European Maritime Safety Agency - Evropska agencija za pomorsku sigurnost) u Lisabonu u Portugalu.

Opširnije...

Obavještenje o remontu plutača

Dana 25.09.2014.godine, izvršeni su radovi na objektima sigurnosti plovidbe u Budvanskom kanalu.

Opširnije...

Posjeta predstavnika Uprave kompaniji za zaštitu mora od zagađenja sa brodova „Castalia Consorzio Stabile S.c.p. A.“ iz Rima

U Rimu (Italija) je, u periodu od 7. do 8. oktobra 2014., u organizaciji Agencije za zaštitu životne sredine iz Podgorice, obavljena posjeta kompanije „Castalia Consorzio Stabile S.c.p.A.“ iz Rima i upoznavanje sa njenim kapacitetima po pitanju zaštite mora od zagađenja sa brodova i platformi.

Opširnije...

Kurs o minimalnim zahtjevima sigurnosti na platformama za ulje i gas Limasol (Kipar), 02-03. oktobar 2014.

U Limasolu (Kipar) je, 02. do 03. oktobra 2014.,  u sklopu MEDESS4MS projekta, finansiranog od strane Evropske Unije, održan kurs o minimalnim zahtjevima sigurnosti na platformama za ulje i gas. Kurs je, u okviru međunarodne organizacije OPITO, a u organizaciji Levantine Training Centre sa Kipra, održao renomirani tim eksperata iz trening centra Woodside iz Engleske. Opširnije...

Obuka za VTMIS radarski sistem

U periodu od 20 - 25 jula 2014. godine, predstavnici Uprave pomorske sigurnosti, pomoćnik direktora Nexhat Kapidani i načelnik pomorskih telekomunikacija Žarko Lukšić, su u okviru projekta IPA 2011 - uspostava VTMIS-a u Crnoj Gori, tj. uspostava sistema za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja, uspješno završili petodnevnu tehničku obuku kod proizvođača radarske opreme TERMA iz Danske, na najsavremenijem radarskom sistemu SCANTER 5102/5202.

Opširnije...

Strana 7 od 16

Registar Jahti

 

imso

image007

BALMAS

GO_TO_TOP