Ekspertski kurs za pomorske incidente

Civilne strukture Slovenije, Švedske i Austrije organizovale su Tehnički kurs za pomorske incidente, Technical Experts Course for Maritime Incidents (TEC), koji se održao od 26 januara do 02 februara 2019 godine u gradu Revinge, Švedska.

Cilj tehničkog ekspertskog kursa za pomorske incidente je priprema učesnika kursa za intervencije u mehanizmu civilne zaštite Evropske Unije.

Učesnici kursa u se upoznali sa ulogom eksperata u međunarodnim misijama, koordinaciji u sklopu mehanizma civilne zaštite, poboljšanju sposobnosti rada u multikulturalnom timu, razmjenom iskustva vezano za intervencije u kojima je korištena posebna stručnost. Fokus kursa se bazirao na operativne i administrativne akcente intervencije i timskog rada u okviru Evropske Unije civilne zaštite.

img1

Sam kurs se odnosio na sticanje znanja pokretanja mehanizma civilne zaštite Evropske Unije u slučajevima pomorskih incidenata na moru, kada država nije u stanju da sama sanira posledice katastrofa. 

img2

 

Učesnici TEC kursa su bili predstavnici zemalja članina EU, a u ime Crne Gore kurs je pohađao Žarko Lukšić, načelnik za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja.

 

 

 

Registar Jahti

 

imso

image007

BALMAS

GO_TO_TOP